ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

19-åriga kvinnan lättad efter domen

TT · 16 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

– Domen ger signaler om att kvinnor som utsatts för övergrepp och haft sex mot sin vilja ska polisanmäla detta, säger Elisabeth Massi Fritz, kvinnans advokat.
– Domen ger signaler om att kvinnor som utsatts för övergrepp och haft sex mot sin vilja ska polisanmäla detta, säger Elisabeth Massi Fritz, kvinnans advokat.Foto: Urban Brådhe

Kvinnan som blev våldtagen känner stor lättnad efter domen.-När jag gav henne hovrättens besked blev hon först väldigt tyst och sedan började hon gråta. Hon kunde inte ta till sig det här positiva beskedet. Hon är också tacksam för allt stöd hon fått av omgivningen och känner nu att hon fått tillbaka tron på rättsväsendet, säger hennes ombud advokat Elisabeth Massi Fritz till TT. Advokaten är övertygad om att domen kommer att få stor betydelse i framtiden för våldtagna kvinnor.-Domen ger signaler om att kvinnor som utsatts för övergrepp och haft sex mot sin vilja ska polisanmäla detta. Domen får även juridisk betydelse vid bedömningen av när ett nej är ett nej och vad gärningsmannen måste ha förstått. Den kommer att få en praktisk betydelse vid tillämpningen av liknande mål, säger hon. Elisabeth Massi Fritz anser att domskälen och värderingen av bevisningen i domen är av hög kvalitet.Hon tycker att hovrätten i sin dom visar en modern syn på jämställdhet och tror inte att domstolen påverkats av den allmänna opinionen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro