ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

19-årige Danny är den första selfie”-missbrukaren

Tobias Berg · 17 Dec 2014
Uppdaterad 17 Dec 2014
19-årige Danny Bowman tog 200 "selfies" om dagen och fick diagnosen "selfie"-missbrukare

19-årige Danny Bowman tog 200 "selfies" om dagen och fick diagnosen "selfie"-missbrukare Foto: Urplay.se


klar

Artikellänk är kopierad

19-årige Danny Bowman är ”selfie”-missbrukare. Som mest tog han 200 bilder om dagen.

Många av oss tycker nog att mobiltelefonen och sociala medier tar upp för mycket tid men för vissa kan användandet till och med övergå i ett rent missbruk. För 19-årige Danny Bowman blev jakten på bekräftelse på sociala medier för mycket och han var först i Storbritannien att få diagnosen ”selfie”-missbrukare .

– Jag kunde inte lägga den ifrån mig. Efter 10 minuter var jag utom mig. Jag stod framför spegeln 10 timmar om dagen och tog massa bilder, berättar han i UR-dokumentären ”Den mobila revolutionen” som sänds ikväll på SVT 1.

Som mest tog Danny Bowman 200 mobilbilder per dag i jakten på den perfekta ”selfien”. En jakt som också gav honom en bild av sociala mediers skuggsida med mycket hat och elaka kommentarer. Trots det kunde Danny Bowman inte sluta. 

– Jag ville se perfekt ut på Facebook och Twitter, berättar han i UR-dokumentären

Enligt brittiska The Mirror gick Dannys beroende så långt att han hoppade av skolan, vägrade lämna hemmet och till och med försökte ta sitt eget liv innan han till slut skrevs in för behandling för att bli av med sitt beroendet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro