ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

19-åring frias efter hotelser på Facebook

Evelina Olsson · 14 Jun 2012
Uppdaterad 14 Jun 2012
19-åring frias  efter hotelser på Facebook

19-åring frias efter hotelser på Facebook


Hot. Hänsyn måste tas till att ungdomar brukar ett visst, grövre språk på Facebook. Det anser Ystads tingsrätt och friar en 19-åring från misstankarna om övergrepp i rättssak.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var efter att den unga kvinnan lämnat uppgifter till polisen om att 19-åringen eventuellt ”rökt på” under en hemmafest som mannen kontaktade henne på Facebook. Där skrev han bland annat ”ska fucking döda dig” och ”hade du varit här nu, hade jag slått in ditt vita huvud!!”. 

Den unga kvinnan tog väldigt illa vid sig och vågade under en period inte lämna hemmet. 19-åringen åtalades för övergrepp i rättssak men frias nu från brottsmisstankarna. Ystads tingsrätt anser att innehållet i meddelandena ”har otvivelaktigt  en sådan lydelse som kan falla under straffbestämmelsen för olaga hot”. 

Men rätten anser samtidigt att 19-åringens handlande måste ses i sitt sammanhang och hänsyn måste tas till att det finns ett ”visst språkbruk” bland ungdomar på Facebook. Rätten godtar mannens förklaring som är att han agerat i ”stark irritation” och att meddelandena inte skickats med uppsåt att förmå kvinnan att ta tillbaka de uppgifter hon lämnat till polisen.

– Jag hade inte sagt så om jag träffat henne personligen, förklarade mannen i rätten.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro