ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

2 000 skolkade bort sitt bidrag

Johanna Ohlson · 11 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Över 2 000 gymnasieelever i Västra Götaland blev under förra läsåret av med sitt studiebidrag på grund av skolk. Den största andelen av eleverna var från Göteborg.

Här har de indragna bidragen ökat med 70 procent sedan läsåret 2005/06. – Det är inte fler som skolkar i dag, men skolorna har blivit bättre på att rapportera det, säger Susanne Hallberg på CSN.Antalet indragna bidrag är helt beroende av skolorna och deras benägenhet att rapportera skolk. – Man kan se en stor skillnad mellan kommunerna, och det beror troligtvis på att skolorna hanterar det på olika sätt, säger Susanne Hallberg.

För att få behålla sitt bidrag på 1 050 kronor måste man vara i skolan 80 procent av tiden. De som inte är det får brev från CSN. – Först försöker skolan hantera problemet. Sedan kommer ett brev från oss. Man kan inte bli av med sitt bidrag utan att veta varför, säger Susanne Hallberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro