ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

2 700 anställda beordras skaffa samma frisyr

Victoria Gillberg · 29 Aug 2011
Uppdaterad 29 Aug 2011
En traditionell bob för kvinnor och kort hår för män. Kanske kommer kvinnornas frisyr se ut såhär? Inspirerad av vice utrikesministern Makiku Kikuta.

En traditionell bob för kvinnor och kort hår för män. Kanske kommer kvinnornas frisyr se ut såhär? Inspirerad av vice utrikesministern Makiku Kikuta. Foto: Ralf Bergman / Scanpix


Ett japanskt företag beordrar nu att alla 2 700 anställda ska klippa sig i samma frisyr för att spara energi.

klar

Artikellänk är kopierad

I Japan pågår en kampanj för att minska energianvändningen och det japanska företaget Maeda Corp. tar det på stort allvar. Nu beordrar de 2 700 anställda att klippa sig i samma energisparande frisyr. – Vårt företag bryr sig mycket om miljön och vi uppmuntrar våra anställda till många mijövänliga handlingar, säger Chizuru Inoue, representant från Maeda Corp, till the Telegraph.

Männens frisyr är kort på sidorna och längre uppe på huvudet och kvinnorna får en traditionell bob med lång lugg. – Vi är inte helt säkra på alla siffror än men vi tror att om människor har kort hår behöver de inte använda hårtork lika länge och använder dessutom mindre vatten. En annan fördel, säger Chizuro Inoue, är att det blir lättare att fixa håret efter att till exempel ha haft skyddshjälm på sig. Den japanska regeringen har uppmanat individer och företag försöka minska energikonsumtionen efter Fukushima-katastrofen och fortsatta tester på andra kärnkraftverk i landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro