ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

2 miljoner kronor för 750 klick

Sebastian Chaaban · 31 Okt 2013
Uppdaterad 1 Nov 2013

Stockholms stads nya hemsida för att hjälpa företagare har kostat 1,8 miljoner kronor och hittills haft 750 besökare. "Det är en investering för lång tid framöver", säger Ulla Hamilton, (M), företagarborgarråd.

klar

Artikellänk är kopierad

Denna hemsida hade bara haft 750 besökare i slutet på augusti trots att sidan kostat nästan två miljoner kronor att utveckla.
Denna hemsida hade bara haft 750 besökare i slutet på augusti trots att sidan kostat nästan två miljoner kronor att utveckla.

Tillståndsguiden såg dagens ljus i slutet av augusti. Hemsidan är en webbaserad guide som ska hjälpa företagare att starta upp och etablera sig Stockholm.

Hemsidan ska ge en samlad bild över alla olika tillstånd som företag kan behöva söka för en mängd olika branscher.

– Det ska vara enkelt att göra rätt i Stockholm. Det ska vara lätt att starta och driva företag, och det här bidrar till det. Du behöver inte fylla i massor av blanketter och hålla dig till kontorstid, säger Ulla Hamilton (M), företagarborgarråd.

Stockholms stad har sedan tidigare en företagslots som kostnadsfritt ska hjälpa företag med frågor, men organisationen har fortfarande upplevts om krånglig.

– Många företagare tycker det är knöligt att veta vem man ska vända sig till i staden, även om vi har en företagslots som har runt 10 till 15 samtal per vecka, så har vi kunnat konstatera att det inte är helt enkelt, säger Ulla Hamilton.

Tillståndsguiden har kostat 1,8 miljoner kronor att utveckla och hemsidan har sedan slutet av augusti haft runt 750 besökare.

Det är runt 80 besök i veckan.

Är det inte mycket pengar för hemsidan?

– Det här är en investering för en lång tid framöver, det är ganska lite pengar om man tänker på hyr mycket kapacitet som frigörs genom att man enkelt kan komma till skott genom att gå in på hemsidan i stället för att jaga folk, så det är en ganska låg siffra, säger Hamilton.

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro