ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

20 000 nya jobb i länet

Anders Göransson · 4 Maj 2012
Uppdaterad 15 Maj 2012
20 000 nya jobb i länet

20 000 nya jobb i länet


Stockholms småföretagare vädrar morgonluft.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholms småföretagare vädrar morgonluft. Hela 29 procent av dem räknar med att nyanställa under det kommande året, visar Små-företagarbarometern.  – Det motsvarar 15 000–20 000 nya jobb i länet. Det betyder väldigt mycket, säger Lars Jagrén, chefsekonom på Företagarna.

Småföretag med 1–49 anställda står för 56 procent av de anställda i den privata sektorn i länet, och just när det gäller framväxten av nya jobb är de mycket viktiga.

Men det finns hot mot deras tillväxt.

– Många företag uppger att de inte kan hitta lämplig arbetskraft. Detta, tillsammans med höga kostnader för arbetskraften, anger företagarna oftast som hinder för nyanställningar.

Rapporten visar att den svaga konjunkturen har påverkat landets småföretag negativt det senaste året, men även att Stockholms län har klarat sig klart bättre än riksgenomsnittet. Stockholmsföretagarna är också betydligt mer förväntansfulla inför framtiden. 72 procent av dem uppger att det finns goda expansionsutsikter på sikt.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro