ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

20-åring dog av nya liggtrenden

Aron Andersson · 16 Maj 2011
Uppdaterad 16 Maj 2011

Att lägga dig spikrak på mage kan vara livsfarligt. Nu har en 20-åring i Australien dött av den nya trenden.

klar

Artikellänk är kopierad

20-åriga Acton Beale föll ner från sjunde våningen när han skulle balansera på ett balkongräcke. Olyckan var följden av en nätlek. Just nu sprids den som en trend på nätet. På engelska kallas det "planking", det vill säga "plankning", och går ut på att du lägger dig raklång på slumpvalda föremål och därigenom härmar en planka. Sedan låter du någon fotografera dig, och lägger helt enkelt upp bilden på Facebook, din blogg eller något annat socialt nätverk. Men nu har nätleken alltså krävt sitt första dödsoffer. Acton Beale föll i helgen ner från en balkong på sjunde våningen i ett hus i Brisbane i Australien efter en utekväll. Han försökte planka på balkongens räcke och tappade balansen. Förra veckan greps en man efter att ha plankat på en polisbil. Efter helgen har trenden exploderat på nätet och till exempel fått rekordmånga fans på Facebook.

Polisen i Australien varnar för trenden, men menar att det inte är farligt om det görs rätt. – Om du vill ta en bild på dig själv när du plankar på en parkbänk en halvmeter från marken så finns det inga risker för din hälsa, säger de till nyhetsbyrån AFP.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro