ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

20 flickor har anmält misstänkte nätpedofilen

Gustaf Eriksson · 25 Mar 2013
Uppdaterad 25 Mar 2013
20 flickor har anmält misstänkt nätpedofil

20 flickor har anmält misstänkt nätpedofil Foto: Scanpix


Han misstänks ha sextrakasserat den 13-åriga flickan i Kumla – dagen innan hon tog sitt liv. Nu strömmar anmälningarna in mot den 44-årige mannen. – 20 har kommit in hittills, och det kan bli ännu fler, säger Jörgen Westlin på Örebropolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

För två veckor sedan tog sig den 13-åriga Kumlaflickan sitt liv genom att ställa sig framför ett tåg. Dagen innan misstänks den 44-årige företagaren från Västsverige i chattrum ha hotat att sprida kränkande bilder på flickan på nätet. 

Polisen gick tidigt ut med mannens nätalias "bealarsson97" i hopp om att fler drabbade skulle höra av sig. Sedan dess har utredningen svällt undan för undan.  – 20 anmälningar har kommit in hittills, och det kan bli ännu fler, säger Jörgen Westlin, kommunikationsstrateg på Örebopolisen till metro.se.►Lars blev oskyldigt uthängd för sexbrott

Polisen arbetar nu intensivt med att bearbeta de anmälningar som kommer in.  – Utredarna har fullt upp med att administrera alla anmälningar. Det arbetet handlar bland annat om att höra de som anmält för att ta reda på vad som hänt, och säkra bevisning. Dessutom fortsätter vi att hålla förhör och att undersöka teknisk utrustning, säger Jörgen Westlin. 

►Anklagade mobbare hängs ut på nätet efter självmordet Fallet kompliceras av att anmälningarna är geografiskt spridda.  – De kommer från flera platser i Mellansverige: Västra Götaland, Örebrotrakten och Östergötland, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro