ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

20 frallor till frukost – så äter en världsmästare

Ingrid Arinell · 24 Maj 2012
Uppdaterad 24 Maj 2012
20 frallor till frukost – så äter en världsmästare

20 frallor till frukost – så äter en världsmästare


Två tallrikar gröt, tolv ägg och 20 frallor till frukost – så laddar Simrishamnprofilen Johnny Wahlqvist inför VM i bänkpress. På lördag hoppas han på guld i Tjeckien.

klar

Artikellänk är kopierad

Johnny Wahlqvist, 38, har virat flera varv med glitter runt sin svarta hatt när Metro träffar honom utanför gymmet i Lund.

-- Det glittrar och förgyller vardagen, säger han.

Skånes VM-hopp är vid gott mod inför helgens tävling. De värsta konkurrenterna är två finska kraftpaket, men går det lika bra som på träningen lyfter Johnny Wahlquist 360 kilo i Prag. De senaste två månaderna har han gått på en helt osannolik diet, serveras det buffé fyller han lätt fyra tallrikar. Och de 15 kilo han lagt på sig hjälper honom att prestera bättre, enligt Johnny Wahlqvist.

-- Man får en ökad stabilitet och mer power. Inför VM har han tränat tre gånger i veckan, mest bänkpress, men även en del andra styrkeövningar. De mentala förberedelserna är också viktiga.

-- Jag mediterar, sluter ögonen och ser som på film hur jag värmer upp och lägger mig på bänken. Med sig till Prag har Johnny Wahlqvist en coach från Simrishamn. Det är han som hjälper till med påklädningen. Små detaljer, som att sömmarna på dräkten sitter perfekt, kan spela stor roll för resultatet, enligt Johnny Wahlqvist.

Målet är högt: Guld och världsrekord.

-- Jag sa redan när jag var 10 år att jag skulle bli världsbäst, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro