ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

20 konserter att gå på under våren och sommaren 2019

Natalie Demirian · 30 Jan 2019
Uppdaterad 30 Jan 2019
Backstreet Boys och Pink kommer till Sverige i sommar.

Backstreet Boys och Pink kommer till Sverige i sommar. Foto: TT


Att gå på konserter är sällan ett billigt nöje, men definitivt ett av de roligaste. Här är ett urval av 20 konserter att se i Sverige under våren och sommaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Nicki Minaj

En av världens hetaste artister och rappare, Nicki Minaj, besöker vår huvudstad i vår. Först var det tänkt att även stjärnrapparna Future och Tekashi 69 skulle följa med henne på turnén, men nu kommer istället Juice Wrld att göra Nicki Minaj sällskap på scenen.

När: 4 mars i Globen i Stockholm.

Bob Dylan

Nobelpristagaren och legendaren Bob Dylan och hans band besöker, till mångas stora glädje, både Stockholm och Göteborg i sommar.

När: 26 juni i Globen i Stockholm och 28 juni i Scandinavium i Göteborg.

Backstreet Boys

90-talets absolut största flickfavoriter och det bäst säljande pojkbandet genom tiderna kommer tillbaka till Sverige. Deras kommande världsturné blir deras största på 18 år och de gör två nedslag i på svensk mark.

När: 31 maj i Scandinavium i Göteborg och 2 juni i Globen i Stockholm.

Pink

Pink, som egentligen heter Alecia Moore, slog igenom år 2000 och har sålt närmare 60 miljoner album sedan dess. I sommar kommer världsstjärnan med den otroliga rösten till Sverige för sin första spelning här på sex år.

När: 3 augusti, Tele2 Arena i Stockholm.

Peter Jöback

Efter att ha haft sin egen show på Circus i Stockholm och släppt ett nytt album i höst gör Peter Jöback två spelningar i Göteborg i februari, och därefter vankas sommarturné för Sveriges största musikalstjärna.

När: Turnéstart den 18 maj i Linköping, besöker därefter flera städer i Sverige fram till den 17 juli.

Ulf Lundell

Ulf Lundell gick på en avskedsturné år 2015, men nu står det klart att han ger sig ut på vägarna igen i sommar. ”Jag tar mitt ansvar. Vi kan inte ha en så torr och het sommar till. Jag ger mej ut på turné igen sommar 19. Det kommer garanterat att regna. Överallt”, sa han nyligen i ett pressmeddelande.

När: Turnéstart den 29 juni i Helsingborg, besöker därefter flera städer i Sverige fram till den 24 augusti.

Bon Jovi

Rockbandet som står bakom hits som ”Livin’ on a prayer”, ”Always”, ”Bed of roses” och ”It’s my life” har sålt över 100 miljoner skivor världen över och valdes nyligen in i Rock and roll hall of fame.

När: 5 juni på Tele2 Arena i Stockholm.

Laleh

Laleh är aktuell med ny musik och ger sig också ut på turné i sommar. ”Längtar till sommaren, inget går upp emot sommarkvällar och musik”, har artisten sagt om de kommande spelningarna.

När: Turnéstart den 28 juni i Helsingborg, besöker därefter flera städer i Sverige fram till den 3 augusti.

Ola Salo

Ola Salo har hunnit med en hel del efter The Ark – däribland huvudrollen i flera musikaler, albumsläpp och medverkan i några av Sveriges största tv-program. Nu tar han med sig The Arks låtar till Rondo i Göteborg och gör en krogshow för första gången i karriären.

När: Premiär på Rondo i Göteborg den 24 januari och kommer att spelas hela våren.

Post Malone

Med flera miljarder lyssningar bara på Spotify är Post Malone tveklöst en av de största artisterna i världen just nu. Nu är det dags för hans första stora arenaturné – förvänta dig hits som ”Rockstar”, ”Better now” och ”Psycho”.

När: 1 mars i Globen i Stockholm.

Sandro Cavazza

Aviciis hitlåt ”Without you” med Sandro Cavazza blev 2018:s mest lyssnade låt i Sverige på Spotify. Sandro Cavazza har släppt flera hits därefter och vann kategorin ”framtidens artist” på P3 Guld-galan tidigare i år.

När: Turnéstart i Göteborg den 19 mars, besöker därefter flera städer fram till den 7 maj.

Swedish House Mafia

I somras sa Sebastian Ingrosso i en intervju med Metro att Swedish House Mafia ska återförenas för att ”vi kände att det var dags, vi saknade det”. I höstas avslöjade de att återföreningen kommer att ske i Stockholm. Hela tre spelningar blir det i huvudstaden.

När: 2, 3 och 4 maj på Tele2 Arena i Stockholm.

Elton John

Göteborg har turen att få finbesök av ingen mindre än legendaren Elton John, en av de bäst säljande soloartisterna genom tiderna med fler än 250 miljoner skivor sålda. Hans karriär sträcker sig över fem decennier med en otrolig mängd hits i bagaget.

När: 19 maj i Scandinavium i Göteborg.

Lenny Kravitz

När Lenny Kravitz sist besökte Gröna Lund, 2015, sprack hans skinnbyxor precis där man inte vill att ett par byxor inte ska gå sönder. Och nej, han hade inte på sig underkläder. Publiken fick plötsligt se mycket mer än vad de betalade för. Nu kommer han tillbaka till Grönan – förhoppningsvis i ett par tåligare brallor.

När: 20 maj på Gröna Lund.

Seinabo Sey

Seinabo Sey spelade på Globen förra året. Inför konserten sa hon till Metro: ”Det är absolut det största jag har gjort. Det är min största utmaning och det jag känner mig mest stolt över att ens få testa på att göra”. Nu ger hon sig ut på en turné runt om i landet.

När: Turnéstart 8 februari i Halmstad och besöker därefter flera svenska städer fram till 26 april.

Darin

Darin gjorde succé under sin Sverigeturné med 25 spelningar förra året. Nu gör han tre stora arenaspelningar i våra tre största städer. Tänk att det var hela 15 år sedan han nervöst klev in hos ”Idol”-juryn och charmade hela svenska folket.

När: 4 maj i Globen i Stockholm, 11 maj i Scandinavium i Göteborg och 18 maj i Malmö Arena i Malmö.

Rita Ora

Brittiska Rita Ora har flera hundra miljoner lyssningar på Spotify och sjunger på Aviciis hit ”Lonely together”. Nu kommer hon till Stockholm!

När: 24 april på Berns i Stockholm.

Robyn

Förra året släppte Robyn albumet ”Honey”, hennes första album på åtta år och gör två klubbspelningar i februari. I vår ger hon sig ut på USA-turné och flera spelningar runt om i Europa. Enligt arrangören blir spelningen på Sjöhistoriska den enda spelningen Robyn gör i sommar.

När: Den 17 augusti på Sjöhistoriska museet i Stockholm.

Band of Horses

Indierockbandet Band of Horses står bakom fantastiska låtar som ”Funeral” och ”No one’s gonna love you”. I sommar gör de två efterlängtade Sverigespelningar.

När: 4 juli på Gröna Lund i Stockholm och 5 juli på Liseberg i Göteborg.

Metallica

Metallicas första konsert i Sverige ägde rum på Göta Lejon i Stockholm 1984 på turnén efter skivan ”Ride the lightning”. Sedan dess har hårdrocksgiganterna gjort många, många spelningar på svensk mark och återvänder i sommar.

När: 9 juli på Ullevi i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro