ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

200 i kö till gitarr – men ingen till tuba

Johan Mårtensson · 21 Sep 2011
Uppdaterad 21 Sep 2011
Zeke Isendahl, Peter Berglund och Max Henriksson tar elgitarrlektioner på Kulturskolan i Malmö.

Zeke Isendahl, Peter Berglund och Max Henriksson tar elgitarrlektioner på Kulturskolan i Malmö. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Intresset för att lära sig instrument har ökat i Malmö. Nu står över 500 barn och ungdomar utan plats på Kulturskolan – samtidigt som det finns en rad instrument som nästan ingen vill spela. – När deltagarna i ”Idol” och liknande tv-program hela tiden kompar med gitarr glöms de stackars bleckblåsinstrumenten lätt bort, säger Frank Dorawa, planeringssekretare på Kulturskolan. Trombon, valthorn, baryton och tuba är några av instrumenten med svikande efterfrågan bland Malmös unga. – De flesta är popintresserade och därför vill de oftast spela piano, slagverk och gitarr. Vi har fördubblat antalet gitarrplatser den senaste tiden, men kön har också fördubblats. Bara till gitarr har vi över 200 i kö, säger Frank Dorawa. Elgitarreleven Max Henriksson, 15, gillar att spela låtar av Red Hot Chili Peppers. – Jag tror att gitarr är så populärt eftersom gitarrister ofta får mycket uppmärksamhet på scenen med sina solon, säger Max Henriksson.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro