ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

2000 ville ha jobbet som strandtestare

Jenny Sköld · 7 Apr 2011
Uppdaterad 7 Apr 2011

Kravet: "kapacitet att vila och göra ingenting under långa perioder".

klar

Artikellänk är kopierad

Många nappade när tidningen Amelia sökte en bloggare att skicka ut och testa stränder i fyra olika världsdelar med början i sommar. Annonsen, som bland annat låg ute på Platsbanken för ett par veckor sedan, drog in 2000 ansökningar, som nu har sållats av redaktionen. På fredagen meddelas vem som får åka.

– Vi har fått in ansökningar från allt från fyrabarnsmammor som vill komma ifrån ett tag till mer rutinerade backbackers som bloggat i många år säger Amelias chefredaktör Åsa Lundegård.

Bland de 2000 sökanden var flera från utlandet och kampanjen har uppmärksammats i medier i hela världen – från Quatar till Kina. Ett tyskt tv-team ska följa med på resan.

Ett av kriterierna i annonsen var "kapacitet att vila/göra ingenting under långa perioder". I uppdraget ingår också "mottagande av helkroppsmassage, drinkprovning, snorkeldykning samt bokläsning".

Under fyra veckor ska den som får jobbet hinna besöka stränder i Korsika, området runt Kapstaden, Sydafrika och i Asien. Samtidigt ska erfarenheterna dokumenteras i en blogg på Amelias hemsida.

Vad man får för besväret? Förutom gratis boende och behandlingar – 35 000 kronor i månaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro