ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

21 år, vd, och klar för börsnotering

Peter Löwendahl-Nyrén · 5 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Alexander Ernstbergers företag blir snart börsnoterat. – Äntligen får jag möjlighet att visa vad vi går för, säger han. 

Alexander Ernstbergers företag blir snart börsnoterat. – Äntligen får jag möjlighet att visa vad vi går för, säger han.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

FRAMTID. Tjugoett år ung är han på väg ut på börsen med sitt företag. Alexander Ernstberger hoppas leda jobbförmedlandet in i framtiden.– Jag tror att Towork kommer att sätta stämpeln för hur det nya konceptet kommer att bli för onlinerekrytering, säger han. Konceptet han talar om är att företag kostnadsfritt får lägga upp sina jobbannonser på Towork.se. Alla ansökningar anonymiseras sedan och kontaktuppgifterna tas bort. Om företaget tycker att ansökningarna är intressanta betalar de för annonsen, om inte betalar de inget.– Spontant tycker kunderna att det är en häftig funktion och undrar varför det inte har funnits tidigare. De tycker att det är ett skitbra system som de inte behöver vara rädda för att testa.

Varför är det här framtiden?– Allting har sin tid. Nu är det här med traditionell platsannonsering lite på utdöende och någonstans måste man se sig omkring och gå vidare. Det här tror jag på sikt kommer att bli åt det håll som marknaden kommer att röra sig.

Hur startade företaget? – Det började som ett biprojekt 2005 parallellt med studier på Berghs reklamskola. Sedan när jag gick ut Berghs var jag tvungen att bestämma mig för om jag ville gå vidare med det här eller om jag skulle avveckla det. Då kände jag att det skulle vara jäkligt kul att satsa på det här och gå vidare.

Varför ska ni nu börsnotera företaget?– För att vi behöver ta in lite externt kapital för att kunna bättra på vår marknadsföring vilket vi tror kommer att öka på vår tillväxt. Vi tror även att det är bra med en bred ägarbas, bland annat för att det ökar förtroendet gentemot våra kunder.

Du blir troligtvis den yngste vd:n på börsen, vad betyder det?– Jag tror inte att det har någon betydelse. Jag tror att folk ser det som positivt att man är extremt driven och kunnig för sin ålder.

Hur känns det att börsnotera företaget? – Det är självklart lite pirrigt, särskilt när man vet att alla har ögonen på mig. Samtidigt extremt roligt och för bolagets del känns det väldigt skönt – äntligen får jag möjlighet att visa vad vi går för.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl-Nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro