ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

21-årige mannen anmäld för nio fall av övergrepp på barn

Emmelie Wallroth · 9 Apr 2014
Uppdaterad 9 Apr 2014

Den manlige praktikanten som häktats för grov våldtäkt mot barn på en förskola i Kalmar är nu misstänkt för flera övergrepp. Sammanlagt rör det sig om nio anmälningar – där det yngsta barnet inte ens är två år. Det är overkligt och fruktansvärt”, säger Lina Isaksson Funke vid Kalmarpolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 21-årige mannen ska ha praktiserat på en förskola i Kalmar län.

I måndags häktades han för grov våldtäkt på en femårig flicka – men efter det har utredningen växt och ytterligare anmälningar har kommit in till polisen i Kalmar. 

Sammanlagt är mannen nu anmäld för nio fall av övergrepp på barn.

– Polisen i Kalmar jobbar just nu med nio anmälningar och det rör sig om våldtäkt eller sexuella övergrepp. Det yngsta barnet är knappt två år och det äldsta är sex år, säger Lina Isaksson Funke, presstalesperson vid polisen i Kalmar, till Metro.

Sju av barnen går på förskolan där mannen har gjort praktik, men inte de andra två. Det ska röra sig om både pojkar och flickor. 

Mannen sitter häktad sedan i måndags för ett av fallen, vilket han har erkänt.

LÄS MER: Misstänkt för två barnvåldtäkter

Polisen är precis i början av utredningen och kommer nu jobba med en mängd förhör tillsammans med särskilda barnutredare.

– Det är väldigt små barn som ska förhöras. Det här är overkligt och fruktansvärt. Jag tror folk i allmänhet känner precis som du och jag, det går rakt in i magen på vem som helst, säger Lina Isaksson Funke.

Misstänker ni att det rör sig om fler fall?

– Det vågar jag inte svara på. När det här rullade upp så kunde vi inte föreställa oss att vi i dag skulle jobba med nio anmälningar.

Åklagaren Linda Caneus beskiver i ett pressmeddelande det inträffade som ”varje förälders mardröm”.

– Förutom hemmet är förskolan den plats där barnen vistas mest. Om de inte kan vara trygga där, var är de trygga då?, säger hon i pressmeddelandet.

Åtal ska vara väckt senast den 22 april klockan 11.00 vid Kalmar tingsrätt.

Metro har sökt mannens advokat och förskolechefen vid förskolan där mannen har gjort praktik.

– Vi förstår inte var detta har kunnat inträffa, han har ju inte kunnat gömma sig någonstans, har förskolechefen tidigare sagt till Aftonbladet.

Förskolan är fristående och kommunen har endast ett tillsynsansvar över förskolan.

– Men vi har naturligtvis ett ansvar för alla invånare. Det vi riktar in oss på nu är att informera våra andra förskolor att de ska pågå så normalt som möjligt, men vara extra lyhörda. Vi har en stor respekt för allvaret i händelsen, säger skolchefen till Metro.

Kommunen har upprättat en krisgrupp dit den som känner att den behöver prata kan vända sig.

– Vi ansvarar för att se till att de får stöd och hjälp.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro