ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

21-åring får 170 miljoner för app

Gustaf Eriksson · 29 Jun 2013
Uppdaterad 29 Jun 2013
21-åring får 170 miljoner för mystisk app

21-åring får 170 miljoner för mystisk app Foto: Clinkle


Appen är inte ens färdigbyggd. Trots det har 21-årige Stanford-studenten Lucas Duplan dragit in nästan 170 miljoner kronor från kända riskkapitalister.

klar

Artikellänk är kopierad

Clinkle ska göra kontanter och kontokort överflödiga. Åtminstone var det så det lät när 21-årige Lucas Duplan, entreprenör med examen från det prestigefyllda universitetet Stanford, presenterade sin smartphone-app för investerare. 

Trots att Clinkle inte är klar lyckades Duplan få några av världens mest kända riskkapitalister att gå in med hela 25 miljoner dollar, motsvarande knappt 170 miljoner kronor. Det rapporterar Business Insider.

Jättesumman sände chockvågor genom teknikmeckat Silicon Valley. Det som gjorde investeringen till en skräll var inte bara att appen inte är klar, 21-åringen räknas också som en nybörjare och konkurrensen på betalningsområdet är stenhård.

Men Lucas Duplan är full av självförtroende.  – Clinkle är väldigt annorlunda jämfört med allt annat som finns där ute, säger han till Business Insider. 

Appen kommer sannolikt att släppas till Iphone och Android senare i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro