ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

21-åring hade sex med barn – frias

Petra Martinsson · 2 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tjugoettåringen hade sex med en tolvåring men frias av Malmö tingsrätt. Han trodde hon var äldre, berättade han för rätten och tillade att flickan var sminkad och välutvecklad. Tolvåringen själv säger att hon bara använde lite mascara och är säker på att han visste att hon var under 15 år. Hon hade dock ljugit en aning och sagt att hon var 13. Att mannen visste om hennes låga ålder hävdar också åklagaren som hade åtalat 21-åringen för våldtäkt mot barn.

De möttes av en slump på centralen i Malmö och bytte telefonnummer. Hon verkade sexuellt erfaren, säger 21-åringen, men enligt flickan var det bara han som ville prata om att ha sex. Sedan träffades de ett par gånger och enligt flickan, som var oskuld, övertalades hon till samlag.

Träffarna fick ett abrupt slut när flickans mamma konfronterade mannen och berättade att hon skulle göra en polisanmälan. 21-åringen ska då ha sagt att han trodde att flickan var 13–14 år.Ord står mot ord och rätten anser att av det som framkommit kan den inte fälla 21-åringen. Därmed befrias han också från ett skadeståndskrav på 85 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Martinsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro