ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

21-åring mördades – för en mobiltelefon

Daniel Olsson · 16 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tjejernas bråk om en mobiltelefon slutade med att en 21-årig man höggs till marken och förblödde på Marklandsgatan den 10 juli. I går åtalades en 19-åring för mordet. – Jag är så jävla förbannad på att en människa ska behöva dö för en jävla mobils skull, säger 19-åringen själv till polisen när han slutligen, i sista förhöret, medger att han höll i mordvapnet.

Samtidigt åtalas 19-åringens pappa och en två år yngre bror för medhjälp till mord alternativt grov misshandel.

Den utlösande faktorn ska vara en konflikt mellan 19-åringens yngre syster och två tjejer om en mobiltelefon, men konflikten går längre tillbaka än så.

Tio dagar före mordet var en polispatrull hemma hos familjen i Högsbo sedan 19-åringens syster anmält att de andra tjejerna slagit henne.

Den 10 juli ska en av tjejernas 21-åriga pojkvän ha blandat sig i konflikten och ringt upp 19-åringens syster och hotat henne.– Lättkränkta personer har blandat sig i en konflikt mellan de här tjejerna, kommenterade kammaråklagare James von Reis åtalet igår.

Hennes båda bröder och pappan mötte upp 21-åringen och de båda tjejerna vid Marklandsgatans vändplats. De var då beväpnade med åtminstone två knivar.

Den 21-årige mannen hade klätt sig i skyddsväst och bar en revolverliknande tårgaspistol och en machete i byxlinningen.

Båda parter ska ha hotat varandra och i tumultet ska 19-åringen ha stuckit den 21-årige mannen med en kniv i halsen och utdelat en mängd knivhugg med sådan kraft att de gick igenom skyddsvästen.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro