ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

215.000 i lön för att porrsurfa

Johan Nylander · 24 Apr 2013
Uppdaterad 24 Apr 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Älskar du att porrsurfa? Då finns det rätta jobbet för dig i Kina.

En kinesisk övervakningsorganisation erbjuder en årslön på 215.000 kronor (200.000 yuan) till den person som kan tänka sig att spendera dagarna med att leta efter porr på internet.

Ansökningarna strömmar in, skriver China Daily.

Annonsen publicerades den 10 april på det sociala nätverket Sina Weibo. Sedan dess har den blivit delad över 130.000 gånger och fått över 300.000 kommentarer.

“Det har äntligen blivit dags för mig att låta mina kunskaper komma till nytta”, kommenterar en nätanvändare på Chinasmack. “Gud har öppnat dörren för mig”, skriver en annan.

Organisationen Safety Alliance uppges söka en kandidat som kan identifiera oanständigheter och porr på nätet. Personen måste ha goda kunskaper i utländska språk och insikt i utländsk lagstiftning, enligt organisationens personalchef Yang Jilong.

Men att få jobbet uppges vara allt från enkelt. 23-årige Cai Yifan från Jiangsuprovincen sökte jobbet och kom på intervju. Han har examen i engelska och talar japanska. Men testen var för svåra.

– Frågorna täckte många olika ämnen, som översättning, kunskap om lagen och psykologi. Jag är intresserad av jobbet, men mina möjligheter att lyckas är väldigt små eftersom nivån var för hög, säger han till China Daily.

Runt 800 kinesiska IT- och internetföretag är medlemmar i organisationen vars syfte är att städa rent nätet från oanständigheter och bedrägeri.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro