ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

22-årig Instagramprofil häktad misstänkt för mord

· 4 Maj 2018
Uppdaterad 5 Maj 2018
Mannen misstänks ha mördat en kvinna i 30-årsåldern i norra Stockholm.

Mannen misstänks ha mördat en kvinna i 30-årsåldern i norra Stockholm. Foto: IBL.


En Instagramprofil med tiotusentals följare häktades under fredagseftermiddagen misstänkt för mord. Offret ska vara en kvinna i 30-årsåldern som mannen haft en tidigare relation med. Mannen häktas även misstänkt för att vid flera tillfällen misshandlat och hotat en annan person.

klar

Artikellänk är kopierad

Det misstänkta mordet ska ha genomförts på en adress i norra Stockholm mellan den 25 och 26 april.

Den 22-årige mannen greps först den första maj, efter att i ett dygn ha varit anhållen i sin frånvaro.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades offret, som ska vara en kvinna i 30-årsåldern som mannen tidigare har haft en relation med, död i ett badkar. Något som först klassades som ett självmord innan en mordutredning inleddes.

Under fredseftermiddagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden.

Åklagaren Maria Hävermark är mycket förtegen om det misstänkta mordet.

– Vi måste ha arbetsro för att reda ut det som hänt. Det är jättestark förundersökningssekretess eftersom det är så många åtgärder vi ska vidta. Vi är inne i ett jättetidigt skede av utredningen, säger hon.

Åklagaren bekräftar dock att det finns två målsägande i ärendet. Mannen misstänks förutom för mord även för att vid flera tillfällen ha misshandlat och hotat en annan person. Något som ska ha genomförts mellan början av februari och mitten av april i år.

– Jag vill inte säga någonting egentligen i nuläget, eftersom jag inte pratat med den det berör, säger målsägandebiträde Per Branting.

Instagramprofilen är tidigare dömd för brott vid flera tidigare tillfällen. Han har ett konto som följs av tiotusentals personer på Instagram och har även ett populärt Snapchat-konto.

– Jag har en huvudman som helt förnekar brott, säger Instagramprofilens advokat Leif Silbersky.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro