ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

22-åring knivhuggen i fortsatt familjefejd

Metro · 12 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Ett 30-tal poliser skickades ut  till bråken i går.

Ett 30-tal poliser skickades ut  till bråken i går.


klar

Artikellänk är kopierad

Släktfejden i Malmö fortsätter. En 22-årig man blev knivhuggen i axeln när han satt i sin bil på Jägersrovägen vid 17-tiden i går. Vid 19.30-tiden drabbade de båda grenarna av samma släkt samman på Lavendelgatan. Polisen fick då uppgifter om skottlossning och att två barn förts bort mot sin vilja, uppgifter som sent i går kväll ännu var obekräftade. Ett 30-tal poliser, tolv bilar och piketstyrkan, skickades ut på vart och ett av de båda larmen. – Där är mycket folk och upprörd stämning, sa Lennart Hornemark, länsvakthavande vid Skånepolisen, när det andra larmet hade gått.

VÄLBEKANT FAMILJ Tre personer greps för knivdådet mot 22-åringen, en 14-årig pojke och två män i 25-årsåldern. Pojken släpptes, medan de båda andra hördes under kvällen. Ytterligare sex personer greps i samband med det andra bråket. De fick föras till Lund, eftersom poliscellerna i Malmö var fulla. Familjen är mycket välbekant för Malmöpolisen och som vanligt skyller de båda grupperingarna på varandra.

SKOTTLOSSNING – Det finns obekräftade uppgifter om att det ska ha varit skottlossning, säger Ulf Appelkvist, inre befäl vid Malmöpolisen som skickade tekniker till Lavendelgatan för att leta efter kulhål. Inga sådana hade hittats vid 23-tiden.Två barn anmäldes också kidnappade under tisdagen av en av familjerna. Under onsdagmorgonen uppger polisen att de båda har återfunnits välbehållna. Tjugotvååringen som knivhöggs i sin bil ska inte vara allvarligt skadad. Det blev däremot en av hans släktingar som i mars sköts i magen på Möllevångstorget. Malmö tingsrätt kom fram till att en 56-åring, även han släkt med alla de andra inblandade, avlossat de fem skotten och dömde honom till tio års fängelse, men först efter att rättegången störts av att de båda falangerna drabbade samman i tingsrättens säkerhetssal. Förra veckan greps 16 personer ur samma släkt när de drabbade samman utanför tingsrätten, även det i samband med en rättegång.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro