ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

22-åring välte bajamaja med kvinna inuti – nu döms mannen

Alva Forsberg Fierro · 14 Jan 2016
Uppdaterad 14 Jan 2016
Kvinnan satt inne i bajamajan när den 22-årige mannen välte bajamajan.

Kvinnan satt inne i bajamajan när den 22-årige mannen välte bajamajan. Foto: TT


En berusad 22-årig man välte en bajamaja i Linköping under en festkväll så att dörren blockerades. Inne i bajamajan satt det en kvinna – som fick all urin och avföring över sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i somras på ett festivalområde i Linköping som den 24-åriga kvinnan fick bajamajan vällt över sig, skriver Dagens Juridik

Innan hon gick in på bajamajan frågade en man henne om cigaretter. 22-åringen ska enligt kvinnan varit påtagligt berusad och påstridig trots att hon avvisade honom. 

►LÄS MER: S-politiker träffad av flygande bajamaja: ”Trodde inte mina ögon”

När hon befann sig i en av de utställda bajamajorna kände hon hur den började gunga. I domen berättar kvinnan om händelsen: 

”Hon skrek högt 'vad håller du på med' och 'sluta' för att få stopp på beteendet. Gungandet upphörde dock inte och så småningom välte bajamajan framlänges så att dörren blockerades och urin och avföring vällde över henne... Hon var blöt av urin och avföring ända in till kroppen." 

►LÄS MER: Kvinna skadad av bajamajabomb

Vittnen ska ha sett händelsen och kort därefter fick hon hjälp av andra festivalbesökare, som vände bajamajan rätt och hjälpte henne ut ur den.

Den 22-årige mannen greps av ordningsvakter på platsen. 

Nu har tingsrätten dömt mannen för ofredande och 60 dagsböter à 50 kronor. 22-åringen ska även betala skadestånd till kvinnan på drygt 10 000 kronor. 

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro