ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

22-åringen: De har gjort sitt jobb

Johanna Cardell · 24 Nov 2015
Uppdaterad 24 Nov 2015
Det var i Boliden som mannen greps i förra veckan. Nu är 22-åringen helt fri från misstankarna.

Det var i Boliden som mannen greps i förra veckan. Nu är 22-åringen helt fri från misstankarna. Foto: Robert Granström/TT


Förra veckan greps en 22-årig man skäligen misstänkt för förberedelse till terroristbrott. Bara några dagar senare släpptes han, avskriven från misstankarna, och har nu återförenats med sina vänner i Boliden. "Jag vill bara bo här och må bra. Jag vill fortsätta mitt normala liv, med mina vänner. Jag har saknat dem, säger han till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i onsdags förra veckan som terrornivån höjdes i Sverige och Säpo berättade att de under tisdagskvällen anhållit en man i sin frånvaro skäligen misstänkt för förberedelse till terroristbrott. Ett dygn senare greps mannen i Boliden och på söndagen avskrevs misstankarna mot honom. Han är nu fri från alla misstankar. 

LÄS MER
Terrormisstänkte 22-åringen släpps – inte längre misstänkt

​Redan i söndags uppgav han för flera medier att han mådde bra. I en längre intervju med Expressen berättar nu 22-åringen återigen att han mår bra. 

Trots att han blivit felaktigt misstänkt för att ha planerat ett terrordåd i Stockholm säger han att han inte är arg på svenska myndigheter. 

– De har gjort sitt jobb. Vem som helst kan bli misstänkt. Jag har blivit väl omhändertagen och sen har de också förstått att jag inte är misstänkt för något, säger han på telefon till Expressen. 

När han får frågan om han är rädd att det här kommer att påverka hans liv på ett dåligt sätt svarar han: 

– Alla vet att jag inte är den där personen som de visat i tv som haft planer på terrorism i Sverige.

LÄS MER
Säpo höjer terrorhotnivån – jagar misstänkt terrorist
klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Cardell
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro