ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

22 timmars musik från sju kontinenter

Pontus Hammarlund · 5 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
USA:s före detta vicepresident Al Gore är motorn bakom Live Earth. I två decennier har han arbetet för miljön. 

USA:s före detta vicepresident Al Gore är motorn bakom Live Earth. I två decennier har han arbetet för miljön.  Foto: Lotta Imberg


Al Gore tror att gröna vågen kommer att bestå

klar

Artikellänk är kopierad

LIVE EARTH. Sju konserter på sju kontinenter. Allt äger rum under 22 timmar. I morgon är det dags för Live Earth – ett led i före detta vicepresidenten Al Gores försök att öka människors medvetande kring den allt mer accelererande globala uppvärmningen.

Hans dokumentär ”En obekväm sanning” resulterade i två Oscarsstatyetter och sju års arbete kulminerar nu med Live Earth-konserterna i  New York, London, Johannesburg, Rio de Janeiro, Shanghai, Tokyo, Sydney och Hamburg. Programmet är det mest ambitiösa sedan Live 8 vid G 8-mötet för två år sedan och inkluderar artister som Madonna, The Police, Red Hot Chili Peppers och Kanye West. Gore har arbetat för miljön i två decennier, men ingenting har gett mer gensvar än dokumentären ”En obekväm sanning”. Frågan är om den gröna vågen kommer att bestå.

– Det har gått upp och ner förut. Men den här gången tror jag att det kommer att bestå, sa han när vi träffades tidigare i år.

Då handlade det om att få i gång en debatt om växthuseffekten, något som har lyckats. Men vad väntar härnäst?

– Jag upplever det politiska systemet som tämligen förgiftande. Jag drar mig inte för arbetsbördan, stressen det innebär, men jag har mindre tålamod för det spel som följer med den giftiga, förvridna samtalstonen.

– Jag tror faktiskt att min erfarenhet och de kunskaper jag har kommer bäst till nytta i mitt arbete för att ändra inställningen hos gräsrötterna så att kandidaterna för båda partierna måste ta sig an klimatkrisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro