ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

23-årig korean är massmördaren

Metro.se · 17 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En pistol av samma typ som kan ha använts vid Virginia-massakern.
En pistol av samma typ som kan ha använts vid Virginia-massakern.

Den misstänkte Virginia-mördaren lämnade en lapp i sitt studentrum innan han  tog ut sin vrede över skolkamraterna på Virginia Tech.

På lappen som hittades efter skottdramat raljerar han mot "rikemansbarn", syndigt leverne och "förrädiska bedragare", skriver Chicago Tribune.

Studenten hade också skriit in orden "Ismail Ax" på sin underarm i rött bläck. Innebörden av de orden är än så länge okänd.

23-åringen beskrevs av sina skolkamrater som tystlåten. Lärare på skolan hade tidigare uttryckt oro över Cho. Under engelskalektionerna ska han ha lämnat in uppsatser som skrämt universitetslärare.

Polisen tillkännagav på tisdagen att det var en sydkoreansk 23-årig student vid namn Cho Seung-Hui som låg bakom samtliga dödsskjutningar på Virginia Tech. Enligt mediebolaget ABC hade han permanent uppehållstillstånd i USA. Cho hade bott i landet sedan han var tre år gammal, enligt AP, och läste engelska på universitetet. Fingeravtryck på vapnen var identiska med sådana som lagrats av amerikanska immigrationsmyndigheter.

– Labresultat bekräftar att ett av de två vapen som beslagtagits i Norris Hall har använts vid skottlossngen, säger Wendell Flinchum, chef för Virginia Techs egen poliskår i morse.

Cho ska ha burit på en ryggsäck som innehöll kvitton på en nio millimeters Glock-pistol som han köpt i mars och som kan ha använts vid morden. Enligt polisen ska han också ha haft en finkalibrigare 22 millimeters-pistol. 

Polisen har ännu inte helt uteslutit att Cho Seung-Hui haft en medhjälpare, men spanar inte efter en andre gärningsman för närvarande, enligt ABC.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro