ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

23-åring: Skjut mig

Daniel Olsson · 28 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Polisen sköt – nu utreds händelsen av åklagare

klar

Artikellänk är kopierad

Den 23-årige mannen viftade med kniv och bad polisen om att bli skjuten. Minst ett skott avlossades och träffade honom i låret.

Nu utreds händelsen i Göteborg natten till i går av åklagare.– Polismännen har blivit anfallna. Alla vittnen styrker det, säger vice överåklagare Lars Willquist vid riksenheten för polismål.

Den 23-årige mannen fördes till Sahlgrenska sjukhuset under natten men transporterades under gårdagen över till häktet. Det var strax före midnatt i går som polisen kallades till ett lägenhetsbråk på Dimvädersgatan i Norra Biskopsgården.

Utanför bostaden mötte en polispatrull den 23-årige mannen. Enligt polisrapporten har först pepparsprej använts mot mannen. Därefter ska skott ha avlossats.

Enligt kommissarie Lars Criwall vid Rikspolisstyrelsen har antalet skott som avlossats av svensk polis varit relativt konstant under en längre tid.– Historiskt sett skjuter polisen 25–30 gånger varje år. I de allra flesta fall sker det i nödvärn. 

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro