ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

24-åring greps på Arlanda – hade svalt 80 kapslar med knark

Karl Enn Henricsson · 10 Apr 2018
Uppdaterad 10 Apr 2018
Då tullen kontrollerade en man på Arlanda, visade det sig att han hade svalt nästan åtta hekto kokain och heroin.

Då tullen kontrollerade en man på Arlanda, visade det sig att han hade svalt nästan åtta hekto kokain och heroin. Foto: Henrik Isaksson/IBL/Polisen


Den 24-årige mannen stoppades av tullen på Arlanda. Det visade sig att han hade svalt inte mindre än 80 kapslar knark. Totalt handlade det om åtta hekto, mestadels kokain. Han har åtalats för grov narkotikasmuggling.

klar

Artikellänk är kopierad

I mitten av februari resten en 24-årig spansk medborgare till Sverige. På Arlanda fattade tullpersonalen misstankar. ”Vid visitation uppstod misstanke om att NN medförde narkotika i kroppens håligheter. Detta medgav han senare under visitationen. NN berättade att han svalt 80 kapslar med kokain”, enligt ett dokument som en tullinspektör har upprättat.

Det visade sig att narkotikan som mannen hade svalt uppgick till nästan sju hekto kokain och nästan ett hekto heroin.

Mannen åtalades för grov narkotikasmuggling.

Mannen berättade i förhör att han kommer från en liten by där det inte finns några jobb, och att han behövde pengar. Han kom i kontakt med några personer som bad honom att föra narkotikan till Sverige. Han svalde narkotikan i ett hotellrum i Madrid, fick flygbiljett till Sverige och bordade sedan planet, har han berättat vidare. Narkotikan skulle föras till ett hotell i Sverige, och för besväret skulle mannen få mellan 1700 och 2000 euro, berättade han vidare.

På frågan om 24-åringen inte tänkte på riskerna – att han kunde dö – av att svälja så mycket narkotika, svarade han att han inte tänkte på konsekvenserna och att han behövde pengarna.

Rättegången pågår nu, och han riskerar ett längre fängelsestraff.

LÄS MER
Knarkligans matbluff – smugglade kokain i konservburkar
klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro