ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

24-åring häktad för Örby-mord

Clarence Frenker · 25 Okt 2013
Uppdaterad 25 Okt 2013

En 24-årig man har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 22-årig man i Örby tidigare i år. Mannen har tidigare varit misstänkt i utredningen men nu uppges bevisningen ha stärkts.

klar

Artikellänk är kopierad

Platsen där en 22-årig man sköts till döds intill Örby skola i södra Stockholm 14 september.
Platsen där en 22-årig man sköts till döds intill Örby skola i södra Stockholm 14 september.Foto: Maja Suslin/TT

Utredningen kring det misstänkta gängmordet i Örby tycks ha nått ett genombrott.

– Misstankarna har stärkts något, men det återstår mycket arbete naturligtvis ändå. Det är för tidigt att säga om vi är rätt ute eller inte, säger kammaråklagare Tomas Malmenby.

Klockan var strax efter midnatt den 14 september i år när en 22-årig man sköts till döds med flera skott vid en skola i Örby i södra Stockholm.

►Andra mordet på kort tid: ”Obehagligt”

Den 24-årige mannen utredningshäktades i september som skäligen misstänkt för dådet, den lägre misstankegraden, men släpptes efter en vecka i brist på bevis.

Tomas Malmenby vill inte kommentera vilken typ av bevisning som ligger till grund för misstankarna men uppger att man utreder kopplingar till flera andra skjutningar i området som tros bottna i en gängkonflikt.

– Det pågår ständigt olika arbeten och delar i det här, både vad gäller att höra personer och med de tekniska utredningarna, säger han.

►"Pågående konflikt i en kriminell miljö”

Tillsammans med en 25-årig kamrat häktas mannen även för mordförsök alternativt synnerligen grov misshandel för en skjutning i Bredäng den 8 juni i år.

Den 25-årige mannen häktas för medhjälp.

Åtal ska vara väckt senast 7 november.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro