ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

24-åringen har försvunnit med flicka förr

TT-Metro · 14 Nov 2012
Uppdaterad 14 Nov 2012
I går häktades den 24-åring som misstänks för att ha fört bort en nioårig flicka i Göteborg.

I går häktades den 24-åring som misstänks för att ha fört bort en nioårig flicka i Göteborg. Foto: Adam Ihse/Scanpix


I går häktades den 24-årige man som i torsdags förde bort och höll en 9-årig flicka fången i 19 timmar. Men det var inte första gången.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 24-årige man som sitter häktad för att ha hållit en nioårig flicka fången har gjort en liknande sak förut.

När han var 18 övertalade han en 13-årig flicka att rymma med honom och de höll sig undan i sex dagar, uppger Aftonbladet. De ska ha varit ett par, vilket inte uppskattades av flickans föräldrar.

När det gick upp för honom att de inte tyckte att han var en lämplig pojkvän åt deras dotter övertalade han henne att rymma med honom.

– Han var bra på att prata. Han fick saker som inte var rätt att låta ok, men det var inte bara hans fel, jag var med på det, säger flickan till tidningen.

Bortförandet av nioåringen i Göteborg bedöms som olaga frihetsberövande och inte människorov, vilket indikerar att 24-åringen kan ha hållit kvar henne med övertalning snarare än våld. 

I dag kommer kanske också svar på frågan om varför ingen på Skårsskolan i Göteborg slog larm förra veckan om att flickan inte varit där på hela dagen. Kritiken mot skolan har varit stark. Den internutredning som stadsdelsförvaltningen startade efter flickans försvinnande förra veckan ska nu presenteras.

klar

Artikellänk är kopierad

TT-Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro