ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

24 heta julklappstips

Redaktionen · 13 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Svårt att komma på vad du ska köpa till din 15-åriga kusin? Och vad ger man egentligen till svärmor? Här får du 24 lyxiga tekniktips inför jul från redaktionen.

Keyfeelings.
Keyfeelings.
Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6 000.
Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6 000.

Tangentbord

Keyfeelings tangentbord

Ett tangentbord med 40 nya symboler för den som helst kommunicerar i form av förkortningar och smileys och ofta avslutar sina statusrader med ett hjärta.

Ge bort till: Din fjortiskusin. Pris: 99 kronor. Alternativet:  För den som letar efter något mer professionellt tangentbord finns Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6 000. Cirka 600 kronor.

Samsung Galaxy 5.
Samsung Galaxy 5.
Doro Phoneasy.
Doro Phoneasy.

Mobil

Samsung Galaxy 5

Androidtelefon till lågpris. Ingen lyx men många funktioner och en uppsjö av appar som kan laddas hem från Android market. Kanske billigaste apparaten för att spela Angry Birds.

Ge bort till: Svärmor som vill byta upp sig till en smart mobil. Pris: 1 700 kronor.Alternativet: Doro Phoneeasy 410gsm är ett alternativ för den som letar efter en telefon som är ännu enklare att använda. 1 200 kronor.

Philips the stretch.
Philips the stretch.
Creative HS-730i.
Creative HS-730i.

Hörlurar

Philips the stretch

Hörlurarna som passar vintersportaren. Inte speciellt snygga men vinnare på komfort och hållbar bygel. Har dessutom sladd som håller formen i kyla.

Ge bort till: Snowboardåkaren som ändå valt bort hjälmen.Pris: Cirka 1 000 kronor.Alternativet: Creative HS-730i är hörlurarna med mikrofon. Fungerar med Iphone, Nokiatelefoner och de flesta bärbara datorer. 400 kronor.

HP Envy 14 Beats
HP Envy 14 Beats
Samsung N220.
Samsung N220.

Dator

HP Envy 14 Beats

En mer originell lyxjulklapp än en Macbook. Datorn vars ljud är godkänt av Dr Dre ska bara säljas i några hundra ex i Norden och kombinerar råstyrka med skön kvalitet.

Ge bort till: Den uppmärk­sam­hets­törstande musiknörden. Pris: Cirka 18 000 kronor. Alternativet: Samsung N220. Ett alternativ för kafésurfaren som har mindre plånbok och mindre krav på prestanda. 3 500 kronor.

Polaroid Pic 300.
Polaroid Pic 300.
Eye-fi card.
Eye-fi card.

Polaroid

Polaroid Pic 300

Den återuppståndna polaroidkameran är den perfekta retro­­klappen för den som önskar att hon vore ung på 80-talet. Helt onödig i den digitala världen, men en mysig leksak.

Ge bort till: Kusinen med konst­fack- eller reklambyrå­ambition. Pris: 995 kronor. Alternativet: Eye-fi card, minneskortet med inbyggt wlan laddar upp bilderna direkt till Flickr eller Facebook. Från 600 kronor.

Microsoft Kinect.
Microsoft Kinect.
”Super Mario Allstars”.
”Super Mario Allstars”.

Tv-spel

Microsoft Kinect

Microsofts nya spelkontroll har förmodligen det roligaste partyspelet just nu. Kan lätt engagera en hel julfest. Dessutom är det nyttigt att röra sig efter all julmat.

Ge bort till: Familjen som annars lätt fastnar i levande charader. Pris: 1 500 kronor.Alternativet: ”Super Mario Allstars”, 25-årsjubileums-utgåvan för 260 kronor.

Amazon Kindle Wifi.
Amazon Kindle Wifi.
Sony e-reader PRS-650.
Sony e-reader PRS-650.

Läsplatta

Amazon Kindle Wifi

Böcker av papper är nästan lika omodernt som musik på cd. Med läsplatta ryms böcker så det räcker och blir över för läsning ända tills nästa jul.

Ge bort till: Släktens bokslukare.Pris: Cirka 1 500 kronor.Alternativet: Sony e-reader PRS-650. För den som vill ha pekskärm på sin e-bok. 2 500 kronor.

Sonos S5.
Sonos S5.
Ace G35.
Ace G35.

Musiksystem

Sonos S5

Strömmande musik i varje rum utan konfigurationsstrul utlovas med en musikspelare från Sonos. S5 kan dessutom lätt flyttas.

Ge bort till: Brorsan som har problem att få ordning på sladdarna. Pris: 3 850 kronor. Alternativet: Mycket ljud för pengarna får den som kopplar ett par Ace G35-högtalare till sin laptop. Drivs med ström från USB. Cirka 250 kronor.

”Snip, Burn, Solder, Shred”.
”Snip, Burn, Solder, Shred”.
”Rymdresan: Markus och Marianas äventyr med farbror Albert”.
”Rymdresan: Markus och Marianas äventyr med farbror Albert”.

Bok

”Snip, Burn, Solder, Shred”

Här är boken för den som vill bygga seriöst nördiga saker tillsammans med sina barn. Eller vad sägs om en billig synt byggd i en cigarrlåda? Från No Starch Press.

Ge bort till: Nördmamman- och pappan.Pris: Cirka 200 kronor.Alternativet: Christer Fuglesangs ”Rymdresan: Markus och Marianas äventyr med farbror Albert” är enda barnbokenskriven av en svensk astronaut. 90 kronor.

Stirr automatisk omrörare.
Stirr automatisk omrörare.
Visp.
Visp.

Hushåll

Stirr automatisk omrörare

Köksvana blir alltid glada av ny teknik som hjälper dem med matlagningen. Vad skulle de då inte tycka om den här automatiska omröraren som ser till att dina såser inte bränns vid?

Ge bort till: Vännen som alltid bjuder på välkomponerade måltider och drömmer om att vara med i ”Halv åtta hos mig”.Pris: Cirka 350 kronor.Alternativet: En traditionell handvisp fungerar nästan lika bra, dessutom är den billigare.

Ipod Nano.
Ipod Nano.
Spotify.
Spotify.

Musikspelare

Ipod Nano

Let it be en jul när hela släkten kan come together som vänner för all you need is love. Och om du can’t buy me love så kan du väl ändå please please me och köpa mig en mp3-spelare laddad med hela Beatles-katalogen, som nu finns på Itunes.

Ge bort till: Din 60-åriga farbror. Pris: 1 595 kronor. Alternativet: En Spotifyprenumeration ger inte tillgång till Beatles, men åtminstone till John Lennons solokarriär. 99 kronor i månaden.

Olympus Pen E-PL1.
Olympus Pen E-PL1.
Canon Digital IXUS 130 IS.
Canon Digital IXUS 130 IS.

Kamera

Olympus Pen E-PL1

Olympus Pen E-PL1 är en pytteliten systemkamera som tar bilder som en stor. Tio månader efter lansering har den dessutom skakat av sig en tredjedel av priset.

Ge bort till: Den fotointresserade barnfamiljen som vuxit ur sin kompaktkamera.Pris: 4 200 kronor.Alternativet: Canon Digital IXUS 130 IS för den som vill ha en kamera som är så liten att den alltid kan vara med. 1 500 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Redaktionen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro