ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

241 dagar kvar till semester – så orkar du

Kristian Borglund · 25 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Hur gör ni för att klara er igenom höstmörkret? – Jag brukar ta en promenad med kollegerna på lunchen. Det piggar upp lite, säger Ellinor Lennartsson, här med Daniel Wigstrand.

Hur gör ni för att klara er igenom höstmörkret? – Jag brukar ta en promenad med kollegerna på lunchen. Det piggar upp lite, säger Ellinor Lennartsson, här med Daniel Wigstrand. Foto: Gustav Gräll


klar

Artikellänk är kopierad

Är du också trött på att ta dig till jobbet i snålblåst, mörker och kyla? Det är bara 241 dagar kvar nu …

Jajemen.Om 241 dagar är det midsommar – och en lång, härlig, ljus, varm och solig semester kan ta sin början.

241?

Hur ska vi stå ut? Framför oss har vi närmast en lång period av arbetsdagar kantade av mörker, kyla, snålblåst – för att inte tala om alla drivor av snö och slask.

Det går att bryta ihop för mindre.– Ja, lusten att ta tag i grejer minskar, det har jag märkt, säger planarkitekten Ellinor Lennartsson, 29, på väg genom höstruskets Stockholm tillsammans med musikläraren Daniel Wigstrand, 33.

Arbetslivsexperten Bosse Angelöw säger att vi människor tenderar att hantera mörkret på olika sätt:– Många blir väldigt dystra, medan andra ser det som en skön, avslappnande period där löven faller och det blir mysigare.

Ett av hans tips är att faktiskt acceptera mörkret i stället för att förbanna detta ofrånkomliga faktum:– Det gäller att påminna sig om att gilla läget. Om du blir irriterad över mörkret sänker du bara dig själv. Irritationen går ut över dig. Du är värd mer än så.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro