ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

25 anmälningar om ofredanden i Skåne – per dag

Evelina Olsson · 1 Jun 2012
Uppdaterad 1 Jun 2012
25 anmälningar om ofredanden i Skåne – per dag

25 anmälningar om ofredanden i Skåne – per dag


Elaka vykort, snuskiga sms och kastade ägg. Anmälningar om ofredande strömmar in till polisen. I snitt anmäler 25 skåningar om dagen att de utsatts.

klar

Artikellänk är kopierad

Ägg som kastas mot hus, snuskiga sms och en granne som oavbrutet bankar i sin lägenhet. Det är några exempel på den senaste tidens anmälda fall av ofredande som gjorts till Malmöpolisen.  

– Min uppfattning är att ärenden som rör sms- och internetofredande ökat, sådant såg vi inte så mycket av förut, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid Malmöpolisen.

Under 2011 anmäldes 8 934 fall av ofredande i Skåne, visar siffror från Brottsförebyggande rådet. Det är nästan en tredubbling jämfört med tio år sedan då siffran låg på 3 573 anmälda fall.

Den senaste tiden har flera fall av äggkastning mot olika hus anmälts i Malmö, men också en knuff som utdelades på ett uteställe i centrum. Mannen som ska ha tagit emot en knuff i bröstet valde att polisanmäla den okände gärningsmannen efter att han nekats en ursäkt.

– Det kan vara bra att anmäla i ett tidigt stadium, man vet aldrig hur de här sakerna utvecklas. Ett snuskigt sms kan vara början på något som kanske slutar med hot, säger Lars-Håkan Lindholm.

Under 2011 dömdes 97 personer i Skåne för ofredande. Den vanligaste påföljden var böter men en person dömdes också till fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro