ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

25-åring åtalas för övergrepp mot barn

Ann Hagman · 16 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
25-ÅRINGENS OFFER – KLICKA FÖR STÖRRE GRAFIK 

25-ÅRINGENS OFFER – KLICKA FÖR STÖRRE GRAFIK 


klar

Artikellänk är kopierad

I fem år raggade den 25-årige mannen barn för sex via internet. Han uppmanade en 10-åring att onanera för honom framför webbkameran. En 13-åring utsattes för våldtäkter i tio månader.Mannen åtalas nu i tingsrätten. Det handlar om sexuella övergrepp mot sex barn mellan 10 och 14 år, samt barnpornografi-brott.– Det första brottet skedde 2002, men vi har fått kännedom om samtliga brott nu, säger kammar-åklagare Ulrika Lindsö.

Mannen kontaktade barnen via chattsajter på internet. För några månader sedan inledde polisen en förundersökning mot honom.– Internet ger den som vill ha kontakter med barn helt andra möjligheter. Undersökningar visar att många barn blir utsatta för förfrågningar av det här slaget och slår dem ifrån sig. Men gärningsmännen hittar även dem som är beredda att göra som de säger, säger Marianne Ny, jurist och expert på brott mot barn.

I sitt jobb ser hon hur barn leds in i relationer som de inte kan avbryta, utan påverkas att medverka i.– Barn gör oftare som vuxna säger än man tror. Och det kan handla om hakar, som pengar, eller en vilja att bli sedd.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro