ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

25-åring erkänner minst tre våldtäkter

Patrick Ekstrand · 8 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Polisen tror att mannen kan ligga bakom sju överfall

klar

Artikellänk är kopierad

En 25-årig man har erkänt tre våldtäkter och ”pratar” om ytterligare fyra överfall i Västsverige och Skåne det senaste halvåret. Två av offren var 81 respektive 63 år gamla. De andra hörde inte när han smög sig på dem eftersom de lyssnade på musik. Polisen utesluter inte att han ligger bakom ännu fler överfall.– Han har formellt erkänt tre fullbordade våldtäkter och pratat om ytterligare fyra överfall, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson på länskriminalen i Västra Götaland.

Mannen anhölls i sin frånvaro och greps i tisdags som misstänkt för en våldtäkt mot en 17-årig flicka i Munkedal natten mot måndagen. Vittnen som hade sett en bil i närheten mindes märket och en del av registrreringsnumret och de uppgifterna pekade mot 25-åringen.

När polisen gjorde husrannsakan gjorde de fynd som kopplar honom till våldtäkten mot 17-åringen, men också en fullbordad våldtäkt mot en 81-årig kvinna i Bovallstrand förra månaden. Den våldtäkten ägde rum på natten i kvinnans sovrum. I juli lyckades en 63-årig kvinna i samma samhälle avvärja ett våldtäktsförsök, även det i sitt sovrum på natten.

– Gemensamt för de andra våldtäkterna var att offren hade på sig hörlurar och lyssnade på musik, säger Haraldsson.

Mannen, som inte är tidigare känd av polisen, har också erkänt en våldtäkt på Hisingen för drygt en vecka sedan, ett annat överfall på Hisingen, ett våldtäktsförsök i Lund samt ett överfall i Uddevalla förra veckan.

– Vi tror på hans uppgifter, säger Haraldsson.I dag begärs mannen häktad.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro