ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

2,5-åring föll sex meter från fönster – mamman döms till fängelse

Hugo Ewald · 5 Sep 2017
Uppdaterad 5 Sep 2017
Totalt ska barnet ha fallit sex meter.

Totalt ska barnet ha fallit sex meter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT /


En kvinna i 20-årsåldern bosatt utanför Falun döms till ett års fängelse. Detta efter att hennes son föll ut från ett fönster tidigare i år. Det rapporterar SVT Dalarna.

klar

Artikellänk är kopierad

En kvinna i 20-årsåldern döms till ett års fängelse för grovt olaga hot och grovt vållande till kroppsskada. Detta efter att hennes två och ett halvt år gamla son fallit från ett fönster. Det rapporterar SVT Nyheter Dalarna.

Det var under slutet av maj larmades polis och ambulans till ett samhälle utanför Falun efter att en två och ett halvt år gammal pojke fallit från ett fönster. Totalt ska barnet ha fallit sex meter, rapporterar TT.

Barnet var lindrigt skadat när det ankom till lasarettet. Tillståndet kom dock att förvärras för att sedan stabiliseras. Enligt DT fick Pojken allvarliga skador, bland annat frakturer i ryggen.

Den nu dömda kvinnan var vid tillfället ensam i lägenheten med barnet. Hon uppgav att det hela rörde sig om en olycka och förnekade brott.  Enligt kvinnan ska pojken på egen hand ha öppnat fönstret och ramlat ut. Åklagaren menade dock att kvinnan varit oaktsam och tappat barnet när hon höll det utanför fönstret.

Kvinnan var ursprungligenskäligen misstänkt för grov misshandel. Brottsrubriceringen kom dock att ändras som förundersökningen fortlöpte.

Kvinnan ska dessutom betala skadestånd till sonen på totalt 57 163 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro