ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

25-åring kidnappade och plågade lilla Wilja – nu får han sitt straff

· 24 Aug 2015
Uppdaterad 24 Aug 2015
Wilja hade plågats under tiden i fångenskap.

Wilja hade plågats under tiden i fångenskap. Foto: Privat


Mannen kidnappade chihuahuan Wilja i början av 2013. Det tog nästan ett år innan hunden hittade tillbaka till sin matte. Nu har den 25-årige mannen fått sin dom.

klar

Artikellänk är kopierad

Chihuahuan Wilja var ute tillsammans med sin mattes mamma en kväll i januari 2013. Då attackerades de av en man i Västra Frölunda – som stal Wilja under våldsamma former. Han flydde sedan i en bil tillsammans med sin dåvarande fru.

Först ett år senare lyckades chihuahuan fly från kidnapparna och fick återförenas med sin familj. Men för att dölja sitt brott hade de blonderat Wilja, de hade dessutom skurit ur ett chipp ur nacken med hjälp av ett rakblad, rapporterar Göteborgs-Posten.

►LÄS MER: Figo slängde sig framför bussen för att rädda sin synskadade matte

I förhör har mannen sagt att anledningen till kidnappningen var att paret inte hade råd med en egen hund.

Nu har mannen och kvinnan, som inte längre är ett par, fått sina domar. Den 25-årige mannen dömdes på måndagen för rån och djurplågeri till 18 månaders fängelse, kvinnan dömdes för djurplågeri. Dessutom ska de betala skadestånd på nästan 20 000 kronor till Wiljas matte, enligt Göteborgs-Posten.

LÄS MER: Nu får du begravas med din hund

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro