ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

25-åring misstänks för att ha stulit kontokort – och shoppat för 300 000

Ida Gustafsson · 15 Jan 2016
Uppdaterad 15 Jan 2016
Den 25-årige mannen som stulit ett kontokort med tillhörande kod shoppade för femsiffriga belopp i butiker på Emporia strax utanför Malmö. 

Den 25-årige mannen som stulit ett kontokort med tillhörande kod shoppade för femsiffriga belopp i butiker på Emporia strax utanför Malmö.  Foto: TT/Alamy


En 25-årig är frihetsberövad, misstänkt för stöld och bedrägeri efter att han shoppat för 300 000 kronor med ett stulet kontokort. Mannen kom över både kort och tillhörande kod när han stal en väska på tåget, skriver Sydsvenskan.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i torsdags som den 62-årige mannen upptäckte att någon stulit hans resväska under tågresan till Kastrup. I väskan förvarade han ett företagskort med tillhörande kod. Men han hann inte spärra kortet innan planet lyfte. Samtidigt som 62-åringen satt på planet misstänks 25-åringen ha påbörjat en ordentlig shoppingrunda med 62-åringens kort och kod, skriver Sydsvenskan. 

Först ska han ha handlat på shoppingcentret Triangeln för fem-siffriga belopp. I en butik ska han ha handlat för 88 344 kronor, skriver tidningen. 

► LÄS MER: Stulna kontokort kostar bara hundralappar på nätet

När Triangeln var avverkad ska han ha hoppat  in i en taxi och fortsatte shoppingrundan på Emporia i Hyllie. 

–  Han måste ha sett ut som en julgran med alla sina kassar, säger Lars Förstell, Malmöpolisens presstalesperson till Sydsvenskan. 

Mannen misstänks för att ha handlat för totalt 300 000 kronor. I hans kassar hittade polisen främst smycken, klockor, skor och kläder. Enligt kvittona fick mannen dessutom rabatt av vissa butiker, på grund av de stora summorna han handlade för. 

En ordningsvakt såg mannen och alla hans kassar och anade oråd – vilket blev hans fall. Mannen är nu frihetsberövad och misstänkt för stöld och bedrägeri.

► LÄS MER: Kontokortsbedrägerier ökar kraftigt

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro