ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

25 Hells Angels gripna i svenskt semesterparadis

Aron Andersson · 24 Jul 2013
Uppdaterad 24 Jul 2013
25 Hells Angels gripna i svenskt semesterparadis

25 Hells Angels gripna i svenskt semesterparadis Foto: Scanpix / Montage


25 medlemmar i motorcykelklubben Hells Angels har gripits efter ett tillslag på Mallorca. Över 200 poliser deltog i arbetet.

klar

Artikellänk är kopierad

Svenskarna älskar att åka dit för att sola och bada, men nu har även kriminella gäng hittat till Mallorca. Flera Hells Angels-medlemmar har gripits i semesterparadiset.

I två och ett halvt års tid har Spanien, Tyskland, Luxemburg, Holland och Österrike samarbetat med en utredning som ledde fram till tillslaget. Tidigt på onsdagsmorgonen genomfördes razzior i totalt 31 hus samtidigt, som slutade med att 25 medlemmar och anhängare till Hells Angels kunde gripas. Merparten av de gripna ska vara från Tyskland.

De gripna är misstänkta för både narkotika- och människosmuggling, liksom utpressning, pengatvätt och korruption. Polisen la beslag på flera bilar och motorcyklar, samt pengar, vapen, och datorer, enligt ett pressmeddelande från Europol

”De kommande dagarna ska det beslagtagna materialet analyseras, och vidare gripanden kan ske”, skriver Europol i pressmeddelandet.

Vissa länder förbjuder kriminella mc-gäng, till skillnad från Sverige där föreningsfriheten inte tillåter detta. Sverige är ett av de länder där Hells Angels växer snabbast i hela världen med över 400 medlemmar och anhängare. 

I går rapporterade Expressen om att klubben öppnat en ny avdelning i Bohuslän, vilket bekräftats på organisationens hemsida.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro