ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

26-årig man dömd till livstid för kvinnomord

Stockholm TT · 18 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen dömdes också att betala 528 000 kronor i skadestånd till kvinnans anhöriga samt till livstids utvisning ur landet efter avtjänat straff.

Tingsrätten var inte enig i sin dom. Rättens ordförande anser att bevisningen är ofullständig och ville frikänna 26-åringen.

En serie graverande omständigheter har dock övertygat en majoritet av rättens ledamöter om att mannen är skyldig. Bland de starkare bevisen, förutom uppgifter från olika vittnen, är fyndet av mannens sperma på kvinnans kropp.

Den 19-åriga kvinnan hade natten till den 8 januari 2005 besökt en nattklubb i centrala Norrköping. Hon lämnade klubben vid tretiden på natten men kom aldrig hem utan rapporterades spårlöst försvunnen.

Hennes döda kropp hittades dagen därpå i en skogsdunge i Smedby, i utkanten av staden.

Hon hade först blivit våldtagen och sedan strypt. Mördaren hade därefter stuckit kvinnan i halsen med ett vasseggat föremål, troligen en kniv.

Mannen har lämnat olika berättelser om vad han gjorde den aktuella natten. Först när 26-åringen konfronterades ned spermafyndet medgav han att han haft samlag med kvinnan. Han hävdar att han inte hade för avsikt att våldta henne och han nekar till mord.

Efter mordet flydde mannen till Turkiet men greps i februari 2005 i Tyskland.

Förra sommaren dömdes 26-åringen till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt på en annan ung kvinna.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro