ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

26-åring häktad för tvåårings död

Emmelie Wallroth · 13 Maj 2014
Uppdaterad 13 Maj 2014

En tvåårig pojke kom medvetslös in till sjukhus i torsdags och avled senare av sina skador. En man har häktats”, säger Benita Nilsson vid Södertörnspolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Barnet kom in till sjukhuset i torsdags, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

– Ett tvåårigt barn inkom medvetslöst till sjukhuset och avled senare under fredagen, säger Benita Nilsson, informationschef vid Södertörnspolisen, till Metro.

Polisen vill inte säga om det rör sig om en pojke eller en flicka, men enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om en pojke. 

Under söndagen häktades en 26-årig man från södra Stockholm, skäligen misstänkt för grov misshandel och vållande till annans död. Om mannen har någon koppling till pojken kan polisen inte uttala sig om.

Polisen kan heller inte säga vad pojken hade för skador när han kom in till sjukhuset.

– Nu avvaktar vi den rättsmedicinska undersökningen, innan det kan vi inte spekulera, säger Benita Nilsson.

Mannen är tidigare dömd för bland annat grov misshandel, olaga frihetsberövande och olaga tvång och har dömts till fängelse två gånger. Han har vid två tillfällen även belagts med besöksförbud.

26-åringen och hans advokat bestrider häktningsyrkandet.

– Han nekar till brott och nekar till att han har någonting med det tragiska dödsfallet att göra. Han är självklart förkrossad över att vara frihetsberövad under de här förhållandena, säger mannens försvarare Johan Ödlund till Metro.

Med hänvisning till att det pågår en förundersökning vill han inte säga någonting om hur 26-åringen har beskrivit vad som har hänt. Mannen är häktat som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

– Åklagaren har nu en vecka på sig att skaka fram någonting nytt, och om man inte kan få fram något ytterligare material ska han omedelbart försättas på fri fot, säger Johan Ödlund.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro