ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

26-åringen har gjort goda gärningar för andra varje dag i ett års tid 

Emma Björkman · 16 Dec 2014
Uppdaterad 16 Dec 2014
Luke Cameron har vigt 2014 åt att göra goda gärningar för andra.

Luke Cameron har vigt 2014 åt att göra goda gärningar för andra. Foto: Youtube.com


klar

Artikellänk är kopierad

Varje dag de senaste tolv månaderna har 26-åriga Luke Cameron gjort något snällt för en annan person.  "Vår generation har glömt bort att bry sig om andra", skriver han på sin blogg.  När en nära vän till Luke Camerons familj avled till följd av cancer förra året föddes hans idé att göra en god gärning varje dag under ett års tid som en hyllning till hennes minne.  "Hon ägnade hela sitt liv till att osjälviskt hjälpa andra människor", skriver 26-åringen från Cheltenham på sin blogg "The good deed diary".  Under 2014 har han gjort kreativa och påhittiga goda gärningar. Han har slängt soporna åt en äldre granne, bakat kakor till sin familj och vänner, betalat mat och bensin till främlingar, gett snälla lappar till sina kollegor, gett mat och dryck till hemlösa, lämnat sin växel i en snacksautomat och gömt pengar i en hylla i mataffären. Bland mycket annat. Enligt brittiska Daily Mail uppskattar Luke Cameron att han lagt ut över 35 000 kronor på att hjälpa andra människor på olika sätt – pengar han tagit från lönen han fått från sitt deltidsjobb i en affär. 

Han hoppas att projektetet inspirerar andra att göra fler snälla, osjälviska saker för sina medmänniskor.

"Vår generation har glömt bort att bry sig om andra eftersom vi är så fokuserade på oss själva att vi inte bryr oss om vad andra går igenom", skriver han på sin blogg. 

Majoriteten som hört om Luke Camerons projekt har varit positiva men han har också mött skeptiska reaktioner.  – De flesta älskar det jag gör. Det finns de som hatar det men det räknade jag med. jag försöker inte att bry mig för mycket om andra människors åsikter, säger han till Daily Mail.  Många människor var reserverade i början när han ville hjälpa dem och ifrågasatte hans motiv.  – Andra trodde att jag ville ha något i utbyte, säger han.  Luke Camerons Good deeds-projekt börjar lida mot sitt slut men även nästa år kommer att gå i välgörenhetens tecken. Under året har han deltagit i en tävling om att få "Storbritanniens snällaste jobb". Hans projekt övertalade arrangörerna att han var rätt person för uppdraget så under 2015 kommer han att få betalt för att åka runt i landet och assistera 45 olika välgörenhetsorganisationer.  – Du får en helt ny syn på livet när du hjälper människor. Du blir så mycket mer tacksam för vad du har. Jag har enbart hjälpt andra som ett socialt experiment. Jag ville se hur jag påverkades av att hjälpa andra under ett år, säger Luke Cameron till Daily Mail.  

Se en av Luke Camerons goda gärningar – gömmer pengar i mataffären

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro