ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

27-årig äventyrare sköts med pilar – dödades av isolerad stam

Linnea Bergman · 22 Nov 2018
Uppdaterad 22 Nov 2018
Amerikanen John Allen Chau reste världen runt och ville gärna sprida det kristna budskapet. Men försöken att närma sig en isolerad stam på en ö i Bengaliska viken blev hans död.

Amerikanen John Allen Chau reste världen runt och ville gärna sprida det kristna budskapet. Men försöken att närma sig en isolerad stam på en ö i Bengaliska viken blev hans död. Foto: Instagram/IBL.


27-åriga John Allen Chau försökte få kontakt med en indisk stam som är isolerad från omvärlden. Det slutade med att stammen attackerade honom med pilar och dödade honom, rapporterar CNN.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 27-årige amerikanen John Allen Chau beskrivs som en äventyrare och upptäcktsresande, som samtidigt ville föra ut den kristna tron i världen.

John Allen Chau reste över hela världen. Han hade tidigare besökt den indiska ögruppen Andamanerna i Bengaliska viken, och drogs tillbaka dit, enligt uppgifter från en av hans vänner. John Allen Chau var extra fascinerad av den isolerade stam som lever på ön Norra Sentinel.

Folket där har levt isolerade i tiotusentals år och är en av få stammar som fortfarande inte har någon kontakt med omvärlden. Enligt en uppskattning från 2011 tror man att bara drygt ett dussin personer från stammen fortfarande finns på ön.

Dödade två lokala fiskare 2006

Stammen har en historia av våld mot främlingar. 2006 dödades två lokala fiskare som närmade sig ön. Det finns ett förbud mot att komma för nära stammen, bland annat just eftersom den har en våldsam historia och för att inte stammedlemmarna ska drabbas av sjukdom som de inte har immunförsvar för.

Förra veckan försökte amerikanen John Allen Chau med hjälp av några fiskare närma sig stammen. Första dagen han kom dit blev han attackerad och skadad av pilar. Andra dagen förstörde stammen hans kanot så att han var tvungen att simma tillbaka till båten han kommit med.

Såg stammen släpa runt på kroppen

Den tredje dagen han återvände till ön lyckades John Allen Chau gå i land, trots att stammen sköt pilar mot honom. Men han kom inte tillbaka igen.

– Fiskarna såg senare människor från stammen släpa runt på hans kropp, har den indiska polisen Dependra Pathak berättat för CNN. 

Kroppen har dock inte kunnat återfinnas.

John Allen Chaus vän John Middleton Ramsey kallar nu äventyraren Chau för en martyr.

– Han var en person som dog eftersom han av kärlek till dessa människor ville föra fram budskapet om Jesus till dem, har han sagt till CNN.

På John Allen Chaus Instagram har hans släktingar lagt ut ett inlägg om att han befaras ha dödats. 

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro