ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

28-åring häktad för knivdådet – bor granne med skolan

Fredrik Beckman · 15 Feb 2012
Uppdaterad 15 Feb 2012

En 28-årig man misstänks för knivdådet mot 10-årig flicka på skola i Göteborg. Han flydde till ett europeiskt land efter dådet. Bor granne med skolan.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen misstänker att det är en 28-årig man som högg en kniv i en tioårig flickas hals på Bergsgårdsskolan förra veckan. 

Mannen, som bor i en lägenhet mycket nära skolan, ska ha flytt utomlands.

I går häktades han i sin utevaro vid tingsrätten i Göteborg.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för det här, säger åklagare Per-Håkan Larsson.

Vart han flydde vill Per-Håkan Larsson inte säga, men Metro erfar att det var till ett europeiskt land, något som åklagaren också bekräftar. Mannen är också gripen.

– Under dagen (läs: i går) har vi sett till att det finns förutsättningar att hålla honom kvar. Vi har utfärdat en europeisk arresteringsorder.

I övrigt är Per-Håkan Larsson mycket förtegen kring utredningen. Han vill inte säga något om vilka kopplingar mannen skulle kunna ha till den tioåriga flickan, eller om det bara var en slump att det blev hon som överfölls.

– Jag vill inte gå in närmare på sådana omständigheter. Men jag kan konstatera, precis som du, att det finns en adress på honom precis vid skolan.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro