ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

29-åring häktad för bankrån på Hisingen

metro · 21 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

HJÄLM. En 29-årig stockholmare har häktats misstänkt för det spektakulära bankrånet på Selma Lagerlöfs torg den 20 juli.

Det var strax före öppning som två beväpnade och mörkklädda personer med MC-hjälmar sprängde sig in genom entrédörrarna på SE-bankens lokaler och tvingade till sig en okänd summa pengar. Rånarna försvann från platsen på motorcykel. Rånet beskrivs som mycket välplanerat.– Det är via spaning och utredning som vi kommit fram till den här mannen, säger polisens spaningschef P-O Johansson.

Vad mer konkret som fått polisen att rikta misstankarna mot 29-åringen nu, åtta månader efter rånet, vill han inte uppge med hänvisning till förundersökningssekretess.Men 29-åringen dömdes i förra veckan för ett brutalt rån mot en äldre företagare inom byggbranschen.

Företagaren överfölls av två maskerade män som trängde in i hans bostad i Stuvsta utanför Stockholm några dagar före jul. Under hot om att kapa företagarens fingrar tvingades han öppna kassaskåpet med 365000 kronor i kontanter.– Det var förjävligt. Man överfaller en äldre man i hans hem, säger åklagaren i målet, Henrik Söderman.I utredningen kring Stuvsta-rånet avlyssnade polisen 29-åringens telefon i månader. Möjligen framkom då också uppgifter som band 29-åringen till bankrånet på Selma Lagerlöfs torg.Minst tre personer tros ha deltagit i rånet. Förutom rånarna ska en person ha kastat så kallade fotanglar i Tingstadstunneln, för att fördröja polisens uttryckning.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro