ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

29-åringen släpps – två män häktade för helikopterrånet

TT · 30 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
38aringe

38aringe Foto: Illustration: Lotta Jarlsdotter


klar

Artikellänk är kopierad

Den första av fyra misstänkta för helikopterrånet, en 38-årig man, har häktats på sannolika skäl misstänkt för i vart fall medhjälp till grovt rån.Rätten meddelade samtidigt yppandeförbud för de inblandade parterna.

Häktningsförhandlingen har nu inletts mot den 34-årige man som misstänks för att ha kört helikoptern. Mannen bär en stor grön fleecejacka och har tunt skägg och glasögon.Åklagaren vill ha mannen häktad för grovt rån eller medhjälp till grovt rån medan advokaten Leif Silbersky bestrider anklagelserna:- Min klient har inte begått något brott, varken direkt eller indirekt, säger Leif Silbersky.

Även den man som misstänks för att ha flugit helikoptern vid rånet häktades under eftermiddagen av Stockholms tingsrätt. Han är på sannolika skäl — den starkare misstankegraden — misstänkt för medhjälp till grovt rån.

Uppdatering kl. 16:00: Även den man som misstänks för att ha flugit helikoptern vid rånet häktades under eftermiddagen av Stockholms tingsrätt. Han är på sannolika skäl — den starkare misstankegraden — misstänkt för medhjälp till grovt rån.

UPPDATERING klockan 17:15: En 29-årig man som anhållits som skäligen misstänkt för medhjälp till grovt rån släpps. Därmed har två män häktats misstänkta för helikopterrånet.

Åklagaren yrkade på att 29-åringen skulle häktas skäligen misstänkt för grovt rån alternativt medhjälp till grovt rån. Men rätten ansåg inte att de omständigheter som förts fram av åklagaren är sådana att det föreligger skäl för häktning.

38-åringens advokat: ”Lätt att bli häktad”

Den häktade 38-åringens advokat, Ola Salomonsson, är kritisk till att han före förhandlingen inte fick ta del av några närmare uppgifter om vad misstankarna grundar sig på.Förhandlingen tog en och en halv timme vilket bland annat berodde på att man hade mycket att avhandla, enligt Salomonsson. Vid ett tillfälle begärde han paus i förhandlingarna då han i lugn och ro ville tala med sin klient.Han säger att han ändå är ganska nöjd med åklagarens förklaring.- Åklagaren hade en lång utläggning om varför min klient påstås vara delaktig i rånet, säger Ola Salomonsson till TT.Salomonsson delar dock inte åklagarens tolkning av det material som presenterades.TT: Förstår du varför din klient har blivit häktad?- Det här är ett spektakulärt rån och det är ganska lätt att bli häktad i sådana här sammanhang.Salomonsson säger att han överväger att överklaga häktningsbeslutet.- Jag ska diskutera med min klient i lugn och ro om detta.Han säger att 38-åringen tog häktningsbeslutet sansat eftersom han var beredd på att han kunde bli häktad.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro