ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

29 rattfyllerister fast i specialsatsning

Johan Mårtensson · 18 Dec 2013
Uppdaterad 18 Dec 2013

Glöggfester, julbord – och fylla i trafiken. Förra veckan åkte 29 berusade bilförare fast i Skånepolisens utökade satsning.

klar

Artikellänk är kopierad

Veckan runt Lucia hör statistiskt sett till de värsta rattfylleriveckorna på året. För att stoppa fulla förare innan de orsakade olycka satsade polisen på extra nykterhetskontroller förra veckan.

- Det är mycket alkohol i omlopp i samband med julfester. Ändå tar många bilen till jobbet, säger Thomas Modigh, chef för trafikenheten vid Skånepolisen.

Alla poliser i yttre tjänst fick i utföra nykterhetskontroller förra veckan.

Och satsningen fick effekt. 29 rattfyllerister greps i Skåne.

- 29 fulla människor i trafiken är riktigt illa. Det är 29 för många, säger Thomas Modigh.

I siffran ingår även drograttfylleri, men enligt Thomas Modigh kan fallen ofta kopplas Lucia- och julfiranden. Och polisen slutar inte med nykterhetskontrollerna bara för att specialsatsningen nu är över.

- Vi är på bettet hela månaden. Vi vet ju vilka problem som kan uppstå i trafiken efter att folk har druckit glögg och festat, säger Thomas Modigh.

Flest rattfyllerister greps i Malmö och Ystadstrakten, men även i norra Skåne åkte många berusade förare fast.

- Tillsammans med veckan kring skolavslutningarna är Luciaveckan den värsta på året när det gäller onykterhet i trafiken, säger Thomas Modigh.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro