ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

3 700 kronor för drömlya

Anders Göransson · 30 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Lisa Lindgren, 17, studerande, Sollentuna: – Jag skulle nog hellre bo i en lägenhet i en förort som är billigare. Alice Hillbom Rudfeldt, 17, studerande, Södermalm: – Jag skulle kunna tänka mig att bo här eftersom det ligger så centralt, men då måste man nog jobba extra.

Lisa Lindgren, 17, studerande, Sollentuna: – Jag skulle nog hellre bo i en lägenhet i en förort som är billigare. Alice Hillbom Rudfeldt, 17, studerande, Södermalm: – Jag skulle kunna tänka mig att bo här eftersom det ligger så centralt, men då måste man nog jobba extra. Foto: Lotta Imberg


Lägre hyror än väntat för studentbostäderna i Skatteskrapan

klar

Artikellänk är kopierad

BOSTÄDER. Runt 3 700 kronor per månad för en etta mitt inne i stan – låter det okej?I går blev hyrorna klara för Sveriges mest attraktiva studentlägenheter i gamla Skatteskrapan.Det rör sig om 415 nya lägenheter: ettor, tvåor och några små treor, som Svenska Bostäder byggt i det 20-våningshus vid Medborgarplatsen som tidigare inrymde idel skattmasar.

Hyresförhandlingarna blev klara i går och P-O Brogren på Hyresgästföreningen är relativt nöjd.– Fick vi bestämma själva skulle hyrorna ligga 500 kronor lägre, men vi har fått lov att ge oss på det. Och det ligger ju mitt i stan, är helt nybyggt. Det är naturligtvis ett toppläge för den som studerar och vill ha storstadslivet, säger han till Metro.Inflyttning kommer att ske i slutet av augusti.

Så gör du för att få en av lägenheterna

KÖ. Lägenheterna i Studentskrapan går till Svenska Bostäders studentkö. Där står redan drygt 8 000 studenter, men man måste aktivt anmäla sig för en viss bostad.Vecka 15, direkt efter påsk, läggs lägenheterna ut för intresseanmälan, och då gäller det att hålla sig framme.Om antalet intressenter är fler än antalet bostäder avgör kötiden. Den som i dag anmäler sig till Svenska Bostäders studentkö (på www.svebo.se) behöver alltså rejält med tur för att ha en chans.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro