ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

3-åriga Karina överlevde i vildmarken i 11 dagar

Alva Forsberg Fierro · 12 Aug 2015
Uppdaterad 12 Aug 2015
Flickan hittades svårt undernärd och svag i en grop i gräset.

Flickan hittades svårt undernärd och svag i en grop i gräset. Foto: Bulls


Treåringen överlevde mirakulöst i den sibiriska vildmarken i över en vecka. Varken helikoptrar eller drönare kunde hitta henne, i stället var det hennes hund som nosade sig fram till den nödställda flickan.

klar

Artikellänk är kopierad

Karina Chikitova.
Karina Chikitova.Foto: Bulls

Det var förra året som Karina Chikitova från Sacha, en delrepublik i Ryssland, hittades svårt undernärd i ett hål i marken. Då hade hon överlevt elva dagar i vildmarken, rapporterar The Siberian Times.

Den lilla flickan hade följt med sin pappa på vandring i skogen den 29 juli, men gick vilse och hittade aldrig hem igen. Hon överlevde i skogen omgiven av vargar och björnar, genom att äta bär och dricka flodvatten i skogen. För att hålla värmen gömde hon sig i en nedsjunken grop i gräset, vilket gjorde det omöjligt för sökande helikoptrar att hitta henne. 

LÄS MER: Susan sprang vilse – överlevde på sin egen bröstmjölk

Familjen hade nästan gett upp hoppet efter nio dagar när flickans hund och familjens husdjur plötsligt dök upp i hembyn Olom. Hunden hade försvunnit tillsammans med Karina men eftersom bara hennes husdjur återvänt, trodde familjen och sökteamet att hon förmodligen var död.

– I det ögonblicket trodde vi att det var kört. Hunden hade åtminstone kunnat hålla henne varm i minusgraderna, säger Afanasiy Nikolayev, talesman för räddningstjänsten i Sacha.

Men hunden ledde i stället räddningsteamet genom de sibiriska skogarna fram till Karina, som vid det laget befann sig i ett kritiskt tillstånd. Hon var då kraftigt undernärd och hade blivit biten av många insekter och mygg.

LÄS MER: Systrarna överlevde två veckor i skogen – tack vare kakor och ostbågar

Flickan fick mat och vatten och fördes sedan direkt till sjukhus för vård.

– Hon vill inte prata om tiden i skogen, i alla fall inte än. Det enda hon sa var att hon åt bär och drack vatten från floden, säger Afanasiy Nikolayev.

UPPDATERAD VERSION. 

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro