ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

3 jobb som är för sjuka för att finnas

Tomas Lundin · 10 Jun 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Yamamotoyama, 265 kilo, är den tyngsta sumobrottaren någonsin.

Yamamotoyama, 265 kilo, är den tyngsta sumobrottaren någonsin.


... men finns ändå

klar

Artikellänk är kopierad

Tycker du att ditt jobb suger i bland? Det kunde varit värre. Du skulle till exempel kunna jobba med att lukta på bönfrossande människors pruttar.Sajten Weirdworm har sammanställt en lista över jobb som låter som ett skämt, men som finns på riktigt. Här är de tre sjukaste.

1. Sumotorkare

Japanska sumobrottare kan väga över 250 kilo. En av fördelarna med en så aktningsvärd kroppshydda och berömmelse är att de inte längre behöver torka sig själva när de går på toaletten.  Därför har sumobrottarna anställda stjärttorkare som ser till deras hygien.

De får i alla fall betalt. Förr var uppgiften en oavlönad ära för förstaårseleverna på sumo-akademierna.

2. Se färg torka

Den brittiska tidningen Daily Mail har kallat Keith Jacksons jobb "det tråkigaste jobbet i världen". I 30 år har han varje dag gått till jobbet för att se hur färg torkar.

Till hjälp har han ett stoppur och sitt pekfinger. – Vi levererar färg till många olika industrier och för våra kunder är det väldigt viktigt att kunna täcka sina produkter med snabbtorkande färg, säger Keith Jackson till Daily Mail

Foto: Scanpix

3. Fisluktare

Fjärtdoktorn Michael Levitt är världens grymmaste arbetsgivare. För några år sedan lät han 16 personer frossa i bönor och sedan fisa i provrör. Allt för att analysera vilken den mest illaluktande komponenten i prutt är.

Det är illa nog, men sen fick två personer betalt för att bedöma hur illa testpersonernas fisar luktade. Sammanlagt handlade det om runt 100 provrör som sniffades. Popular Science utnämnde jobbet till det värsta inom vetenskapsvärlden 2003.

Foto: Scanpix
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro