ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

3 måsten på Menorca

Johan Öberg · 8 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
La Vall-stranden på norra delen av ön har fin sand och är långgrund med stilla vatten (tv). Att vandra och cykla på Menorca är härligt (th).

La Vall-stranden på norra delen av ön har fin sand och är långgrund med stilla vatten (tv). Att vandra och cykla på Menorca är härligt (th). Foto: Johan Öberg


Oexploaterad grön pärla i Medelhavet

klar

Artikellänk är kopierad

Den riktigt hårda exploateringen har undvikits på Menorca, ”Mallis” gröna grannö. I stället bjuds besökaren på ett förtjusande land­skap som gjort för vand­ring eller cykling. 1. VandraMitt i sommaren kan det vara lite väl hett, men i juni och från september är det mysigt att vandra på ön, som har gott om leder. Landskapet böljar mjukt, högsta berget når bara några hundra meter upp. Vinterregnen håller ön grön nästan hela sommaren och smala vägar slingrar sig över ön mellan resliga stenmurar bakom vilka de typiska svartvit­brokiga korna betar.2. BadaStränder hittar man så klart runt hela ön, men många av dem är svåråtkomliga – oftast krävs bil och ibland måste man vandra några kilometer.La Vall-stranden i norr är kanske öns bästa: fin sand, långgrunt och stilla vatten gör den perfekt för barn­-familjer.3. StadslivCiutadella och Mahon är öns två huvudorter.Ciutadella är en charmig stad med en rad diskon nere i hamnen sommartid och fina gränder att strosa i.Runt om Mahon har många rika européer och amerikaner lyxiga villor. Resa hit: Solresor har charter till Menorca. En vecka på fyrstjärnigt hotell kostar cirka 8 000 kronor i början av juli.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Öberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro